Så fick Sverige en egen enduroserie

Cruxet testar en av svängarna på SS1 i Flottsbro. Banläggarna ser till att allt är i sin ordning.  Foto: Bengt Luthman I Fredrik Westmans första del i denna tvådelade artikelserie fick ni reda på hur enduron kom till Sverige. Här, i del två, avslöjar Happymtb arbetet bakom den första svenska enduroserien. Vi har pratat med grundarna och får en unik inblick bakom kulisserna på Sveriges kanske hetaste cykeltävlingar.

AM Challenge i Göteborg – Stigbuffé med blodsmak

Vid ravinen på Strawberry trail. Foto: Natasja Jovic

I augusti arrangeras svartrejset Hillside AM Challenge i Skatåsområdet i Göteborg. Arrangörerna Leo Ranta och Natasja Jovic har ambitionen att skapa Sveriges mest tekniska och intensiva mountainbikelopp någonsin.

Enduro vs Rally

Kristin bränner stenkista i Falun. Foto: Lina Börjes

Om du hängt med i mediabruset de sista åren har du förmodligen inte missat det totala media- och marknadsföringsgenomslag som tävlingsformatet Enduro fått. Ordet syns såpass ofta att en del till och med börjat kalla det Trenduro. I år körs för första gången en svensk serie inom disciplinen och i den här första Inför-artikeln tar vi en titt på själva konceptet Enduro och historien bakom den svenska scenen. Och vad skiljer Enduro och Rally egentligen?

Nya Shimano XTR

Nya Shimano XTR11-delat, singelklinga, 11-40T wide-range-kassett och en helt ny framväxelkonstruktion är några av nyheterna hos nya Shimanos XTR. HappyMTB har tittat närmare på gruppen och tagit en första provtur.

Canyon Inflite AL – Cross från Koblenz

Canyon InfliteSällan har en cykel varit så efterfrågad på forumet som en cykelcross från Canyon. Hösten 2013 dök den så slutligen upp. HappyMTB har tittat närmare på Inflite AL 8.0 S.

Won’t Back Down – Steve Peats karriär på vita duken

Steve_Peat_2

När tävlande i downhillvärldscupen 2013 blev ombedda att beskriva Steve Peat med ett ord var det endast ett svar som gällde: ”Legend”. Och med vilket ord summerar man bättre en av världens bästa downhillcyklister som i 20 år varit med och slagits om topplaceringarna i världscupen?

Artikelarkiv