På rätt kurs – stigcykling för nybörjare

Hoppövning i Hellas. Foto: Jesper Lundqvist

Att mountainbike växer så det knakar börjar bli uppenbart var man än vänder sig. Motionsloppen drar allt mer anmälningar, nya cykelbutiker slår upp portarna och bike parks går med vinst. Hör du till dem som märkt att fler i din bekantskapskrets hittat till sporten den senaste tiden, och kanske själv fått offra solväderturer till förmån för att demonstrera grunderna i hur en cykel hanteras utanför elljusspåret?

Åre Bike Festival – en återblick.

Ville Ormo, vinnare av "Bäst Ladd i Whip it Good. Foto: Thomas Lundman

Nu har det gått en dryg vecka sedan Åre Bike Festival avslutades med besöksrekord, #epicenduromadness och värmebölja. Ett lugn råder i byn och det finns tid att tänka efter – vad var det egentligen som hände?

Alpina stigar i Schweiz

516

Drömmer du om kvalitetsåkning i idylliska omgivningar där du fullständigt kan släppa på bromsarna och svischa utför snabba stigar under blå himmel och omgiven av vita bergstoppar? Välkommen till Visp, staden som har 300 solskendagar om året.

Åre Enduro avgjort – Wallner och Thomasson i topp

Ljuset i tunneln på SS2. Foto: Bengt Luthman

Lugnet har lagt sig i Åre igen efter lördagens batalj på berget. Den tredje deltävlingen i Canyon Enduro Series är till ända, vinnarna är korade och många är hemma i plattare terräng igen med trötta ben och glada miner. Åreskutan är ett hårt berg, och Åre Enduro by Sweet Protection’s bansträckning var klart tuffare än tidigare race i säsongen. I en helt egen liga, enligt vissa.

Familje-downhill i Sälen

berm

Vinter i Sälen har nog de flesta en uppfattning om men Sälen på sommaren? Eftersom det finns ett berg och ett liftsystem hamnar förstås cyklingen i fokus. Sälen Bike Park i Lindvallen är något som de flesta nog hört talas om men som inte diskuteras så mycket på HappyMTB. Det är dags för ett besök i en av cykel-Sveriges mer anonyma bike parks.

Snart dags för Åre Bike Festival

Stigtur. Åre Bike Festival. Foto: Simon Sjörén

Snart öppnar nästa svenska cykelfest. Den 2-6 juli är det dags för Åreskutan att husera Nordens mer utförsorienterade cyklister under uppvisningar, tävlingar, kurser och allmänt barhäng. För femte året i rad hålls Åre Bike Festival och i år utlovas #epictrenduromadness.

Artikelarkiv