Ta bättre cykelbilder

Screenshot10

På tisdag släpps en ny videokurs som handlar om hur du tar bättre äventyrsbilder. HappyMTB tagit en förhandstitt och intervjuat kursledaren Fredrik Schenholm som bjuder på sina bästa tips.

Endurocupen över för i år – Arnold och Thomasson vinnare

Mathias Holmgren på SS5. Foto: Anders Olofsson

Lördagen den 27 september avgjordes Canyon Enduro Series med den femte och sista deltävlingen Mtbstore Enduro Challenge, en maxad heldag i Änggården på finstigar med spyaframkallande trampsektioner och fläskiga stenkistor.

Cykelprovning och subluxation i Järvsö

Vidsträckt utsikt norrut mot Sorttjärnen

Vi skickade vår reporter Aron Gooch till Järvsö för att testa nästa års utförscyklar. Det borde vi inte ha gjort. Här är hans rapport.

Para-cykling – att inte cykla är att gå för långt

Kul på hjul!

Cykling beskrivs ofta som en sport för alla. Den är skonsam mot kroppen och de olika disciplinerna erbjuder något för de flesta smaker. Men – hur fungerar cyklingen för de som inte har samma fysiska förutsättningar som majoriteten? HappyMTB har testat para-cykling, en cykeldisciplin som lever lite i skymundan men vars utövare kanske är de mest innovativa och dedikerade.

Dramm-enduro – Sekundstrid i paradiset

Odbro inför start på FE2. Foto: Björn Olsson

Norgecupen 80Twenty Enduro är avslutad i och med sista deltävlingen Dramm-enduro , som gick av stapeln 20-21 september i just Drammen. Tävlingen lockade cyklister från både Norge och Sverige och med ortens direkta närhet till Oslo fanns här många starka hemmaåkare. De 130 startplatserna som erbjöds tog slut på ett par timmar efter att de släpptes i slutet av augusti, och någon dag efter det stängdes även väntelistan. Att det skulle bli en tuff kamp på det lilla berget var det aldrig någon tvekan om.

Hammarby Hill XC – ur ett skäggigt stigperspektiv

Nummer 617, efter förrättat värv

Rykten som ekade mellan träden i Hellas viskade om att årets Hammarby Hill-bana skulle bli mycket stig, mer tekniskt och man skulle slippa cykla upp för Hammarbybacken. Dessa rykten nådde ända bort till de norra utkanterna av vår huvudstad och lockade en, i övrigt xc-vägrande, cyklist att anmäla sig för att se om skogens röster höll vad de lovade.

Artikelarkiv