Hammarby Hill XC – ur ett skäggigt stigperspektiv

Nummer 617, efter förrättat värv

Rykten som ekade mellan träden i Hellas viskade om att årets Hammarby Hill-bana skulle bli mycket stig, mer tekniskt och man skulle slippa cykla upp för Hammarbybacken. Dessa rykten nådde ända bort till de norra utkanterna av vår huvudstad och lockade en, i övrigt xc-vägrande, cyklist att anmäla sig för att se om skogens röster höll vad de lovade.

Downhill-VM i Hafjell

Damerna på podiet Foto: Hanna Jonsson

Första veckan i september intog världens bästa downhillåkare den lilla norska byn Hafjell i närheten av Lillehammer. Inbäddat i gröna kullar och blå sjöar så välkomnandes vi av solsken och högsommarvärme. Veckan började med avslappade men kalkylerade åkare som spanade in varje sten, rot och kurva på den populära downhillbanan i Hafjell Bike Park. Allt eftersom veckan gick steg spänningen och man såg allt mer fokus lysa i ögonen på de tävlande. För när det är VM får du bara en chans – ett åk – och när du lämnar startfållan på söndagen är det allt eller inget. Ett åk per år för att få äran att sätta på sig den regnbågsfärgade vinnartröjan. Och just det blev temat på årets VM-tävling i Hafjell – det var allt eller inget…

VM i Hafjell: Happy rapporterar

VM i Hafjell är igång. Foto: Björn Olsson

VM-cirkusen är i full gång i Hafjell, teambussarna står på rad och tävlingsbanorna är bandade. Idag tisdag drar tävlingarna igång i grannbyn Lillehammer  med Cross Country Elimination-tävlingar.

Under veckan kommer det hållas tävlingar även i XCO, DH och Trials och vi gör vårt bästa för att hålla er uppdaterade från de tävlingar där svenskar finns i starfältet.

Rally enligt Assos

Assos Rally 2014Det schweiziska cykelklädmärket Assos har lanserat sin första MTB-kollektion någonsin. HappyMTB har tittat närmare på de nya kläderna.

Bratt, halt, sinnsykt. Rapport från Sogndal Enduro

På väg upp för Molden oh Sogndal Enduro 2014. Foto: Björn Olsson

Björn bummar runt i det fagra grannlandet i väst och har provat att tävla enduro på norskt vis.

Gratis bilder från Cykelvasan 2014

Nu är äntligen bilderna från årets Cykelvasa klara.

Alla bilder är fria att använda och det finns en högupplöst fil att ladda ner. Länka gärna till HappyMTB!

Bilder från 45km-loppet

Bilder från 90km-loppet

Kommentera och diskutera

Artikelarkiv